Сегодня:

Новости со всего Крыма

» » » Вхід на «Ластівчине гніздо» буде платним

Вхід на «Ластівчине гніздо» буде платним

Вхід на «Ластівчине гніздо» буде платним
Вводити плату за вхід на територію палацу Ластівчине гніздо найближчим часом не планується, проте в майбутньому вхід зроблять платним.Об це повідомила заступник директора палацу-замку Ластівчине гніздо
Іванна Дакота
.
За її словами, на сьогоднішній день плата за вхід не затверджена, проте розробляється концепція розвитку замку на наступні п'ять років, і платне відвідування території згадано в даному документі.
Плату планується зробити чисто символічною всього 5 гривень з людини.
Як пояснила
І.Дакота
, Рішення брати гроші за відвідування території пов'язано з тим, що держава не виділяє гроші на її утримання, а наявних коштів катастрофічно не вистачає. Дохід від туристів покриває далеко не всі витрати на утримання замку, а з бюджету Ластівчине гніздо отримує тільки кошти на зарплату співробітникам.
І.Дакота
також зазначила, що в палаці-замку дуже маленький штат співробітників, які в курортний сезон не справляються зі своїми обов'язками.
Всього два прибиральника і чотири сторожа, які працюють позмінно. Часом прибиральник на зміні не встигає навіть виносити сміття з урн на території, які наповнюються через кожні півгодини, повідомила заступник директора.
Гроші, які Ластівчине гніздо планує додатково брати з туристів, підуть на збільшення штату співробітників, озеленення території, комунальні послуги на все це коштів зараз не вистачає. Також планується замінити плитку і встановити нові парапети.
ДОВІДКА: Ластівчине гніздо пам'ятка архітектури та історії, розташований на стрімкій 40-метрової скелі мису Ай-Тодор у селищі Гаспра. Будова нагадує середньовічний замок, побудоване в 1912 році, воно стало своєрідною емблемою Південного берега Криму.
Фото: feo.ua

Джерело: ИА «Контекст-Крым»

Похожие статьи

Комментарии (0)

Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Первый регион - новости со всего Крыма
«Первый регион» - сетевое информационное издание, которое даёт возможность получать актуальные новости со всех уголков Крыма.
Контакты

+7 (978) 043-78-46

[email protected]

Россия, Республика Крым
г. Симферополь


Яндекс.Метрика